Projectwebsite binnenhofrenovatie.nl online

Dit najaar gaat de renovatie van het Binnenhof van start. Tijd dan ook voor een nieuwe website www.binnenhofrenovatie.nl. Het platform van het Rijksvastgoedbedrijf met alle ins en outs over de renovatie. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Den Haag en de hoofdaannemers van de Binnenhofrenovatie: Heijmans, Combinatie De Kroon en de TBI-bedrijven.

Scholieren op een bank naast het Binnenhof
Beeld: Corné Bastiaansen

Nut en noodzaak

Uit communicatieonderzoeken van het Rijksvastgoedbedrijf blijkt dat de samenleving en vooral de directe omgeving van het Binnenhof praktische informatie wensen over onder meer bouwhinder tijdens de renovatie en de bereikbaarheid van de Haagse binnenstad. Het Nederlandse publiek wil daarnaast meer weten over de nut en noodzaak van de renovatie.

Afbeelding van de homepage van binnenhofrenovatie.nl
Beeld: Rijksvastgoedbedrijf

Bouwnieuws

De website biedt nieuws en achtergronden over het hoe en waarom van de Binnenhofrenovatie. Naast bouwnieuws vindt u er ook bijzondere verhalen over de (bouw)historie en architectuur van het 800 jaar oude Binnenhof.
De website is een aanvulling op www.rijksvastgoedbedrijf.nl/binnenhof, waar vooral bestuurlijke documenten, zoals onderzoeksrapporten, verslagen en Kamerstukken over de renovatie zijn te vinden. www.binnenhofrenovatie.nl is tijdens de gehele renovatieperiode van 5,5 jaar het centrale informatiekanaal over de Binnenhofrenovatie.

Cultureel erfgoed

Het Binnenhof is belangrijk cultureel erfgoed, dat we allen moeten koesteren. Het Rijksvastgoedbedrijf en zijn samenwerkingspartners spannen zich hier de komen de jaren dan ook hard voor in, om dit volgens de kabinetsopgave te realiseren.