Tentoonstelling over 800 jaar Binnenhofhistorie

Wat is er allemaal te zien bij deze tentoonstelling in het Haags Historisch Museum? En wat zijn de mooiste verhalen? Conservator Lex Van Tilborg vertelt er alles over.
 

Beeld: Bart van Vliet

Voor wie graag over het Binnenhof dwaalt, is deze tentoonstelling een must. Vier zalen vol mooie verhalen, objecten die normaal achter gesloten deuren moeten blijven: de renovatie van het Binnenhof geeft bezoekers de unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in het politieke machtscentrum. ‘Wat ooit begon als een middeleeuws kasteel, is nu een wirwar van gebouwen. En er wordt al sinds de dertiende eeuw geregeerd. Daarmee is het Binnenhof een van de oudste regeringsgebouwen ter wereld dat nog in gebruik is’, aldus Van Tilborg.

Lees het verhaal Doorkijkjes en mooie verhalen over het Binnenhof