Voorbereidende werkzaamheden Binnenhofrenovatie Tweede Kamer

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf zijn deze week de drie TBI-bedrijven J.P. van Eesteren, Croonwolter&dros en Nico de Bont begonnen met voorbereidende werkzaamheden in het kader van de renovatie van de Tweede Kamergebouwen op het Binnenhof.

Het Binnenhof met in het midden de fontein
Beeld: Bas Kijzers

Verkennen

Nu de Tweede Kamer haar intrede heeft gedaan in de tijdelijke huisvesting aan de Bezuidenhoutseweg kunnen de aannemers aan de slag in het complex op het Binnenhof. De werkzaamheden bestaan uit het opnemen van de huidige situatie (0-meting) en het onderzoeken van de mogelijkheden die de werkelijke situatie biedt om het gemaakte architectonisch ontwerp te kunnen uitvoeren. Er wordt bijvoorbeeld boven plafonds, onder vloeren en in schoorstenen gekeken om de opties voor het plaatsen van installaties te verkennen.

Hoogwerker

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is op 13 oktober 2021 een elektrische hoogwerker geplaatst. Deze zal tot en met 15 oktober op de Lange Poten en het Plein aanwezig zijn. De werkzaamheden worden op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur uitgevoerd.