Binnenhof langer open voor publiek

Het Binnenhof blijft langer open voor publiek. Oorspronkelijk zou er vanaf 1 december gestart worden met het plaatsen van bouwschuttingen. Inmiddels is duidelijk dat het mogelijk is om het moment van afsluiting vooruit te schuiven naar februari 2022. Dat levert niet alleen voordelen op voor omwonenden en ondernemers, ook de werkzaamheden lopen hierbij geen vertraging op.

Mensen lopend door ingangspoort Binnenhof
Beeld: Bas Kijzers

Binnenplein

Vanaf oktober vinden er al voorbereidende werkzaamheden plaats, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de hekken die eerder op het binnenplein werden geplaatst. Binnenkort wordt het Binnenhofcomplex ook echt officieel een bouwplaats. Dat betekent dat het binnenplein vanaf dat moment niet langer toegankelijk is en fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Bouwschuttingen

Op 17 januari 2022 start de aannemer met het plaatsen van bouwschuttingen. Dat gebeurt gefaseerd (Pleinzijde, Hofweg, Hofplaats) en neemt ongeveer vijf tot zeven weken in beslag. Afhankelijk van het verloop hiervan wordt de exacte datum voor het omleiden van voetgangers en fietsers nader bepaald. Uiteraard wordt de directe omgeving van het Binnenhof hierover geïnformeerd.

Omgeving

De renovatie van het Binnenhof - een iconische plek in het hart van de stad - heeft impact op de omgeving. Daarom doet het Rijksvastgoedbedrijf er samen met haar partners alles aan om - ondanks de overlast - het gebied leefbaar, bereikbaar en aantrekkelijk te houden. De bouwschuttingen worden zo effici├źnt mogelijk ingepast in de omgeving en aantrekkelijk aangekleed met beelden en verhalen.