Ondertussen aan de Hofvijver iedere zondag op NPO2

In ‘Ondertussen aan de Hofvijver’ opent Splinter Chabot deuren die zelfs voor de vaste bewoners van het Binnenhof jarenlang gesloten blijven. Zo biedt hij een uniek kijkje achter de schermen van de Binnenhofrenovatie. In januari is het programma iedere zondag te zien op NPO 2. Op 8, 15 en 22 januari herhaalt AVROTROS de eerste drie afleveringen. Op zondag 29 januari volgt een gloednieuwe aflevering over 'de geheimen van het Binnenhof'.

Afbeelding: Splinter Chabot staat aan de Hofvijver
Beeld: Joy Hansson

In de eerste drie afleveringen van Ondertussen aan de Hofvijver halen onder meer Hans Wiegel, Sigrid Kaag en Gerrit Zalm herinneringen op aan hun jaren op het Binnenhof. Samen met de bouwers ontdekt Splinter Chabot ondertussen hoe het acht eeuwen oude complex langzaam zijn geheimen bloot geeft.

In de vierde aflevering op 29 januari verdiept Splinter zich in geheime achterkamertjes, verborgen symboliek en blootgelegde archeologische vondsten. Minister-president Mark Rutte deelt zijn ervaringen vanuit het Torentje.

Kijken? Ondertussen aan de Hofvijver is vanaf zondag 8 januari wekelijks om 19.25 uur te zien op NPO 2

Terugkijken? Dat kan op NPO Start

Kunst van het Binnenhof

Aansluitend op iedere nieuwe aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver gaat Splinter Chabot in ‘Kunst van het Binnenhof’ op zoek naar bijzonder erfgoed in en rond het 800 jaar oude complex. Samen met conservatoren, archeologen en andere kenners geeft hij een inkijkje in de unieke kunstcollectie van het Binnenhof.

Kunst van het Binnenhof is op zondag 29 januari om 20.15 te zien op NPO 2 Extra