Ondertussen aan de Hofvijver: zaterdag 7 oktober 20.40u NPO 2

Drie keer per jaar houdt presentator Splinter Chabot ons in het programma Ondertussen aan de Hofvijver op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de renovatie. Zaterdag 7 oktober om 20.40 uur zendt AVROTROS de zesde aflevering uit.

Splinter Chabot en Lilian Marijnissen in de Handelingenkamer van de Tweede Kamer
Beeld: AVROTROS
Splinter Chabot en Lilian Marijnissen in de Handelingenkamer van de Tweede Kamer

Splinter Chabot praat in deze zesde aflevering met architecten Janneke Bierman en Sander Nelissen over de renovatie van de Tweede Kamergebouwen. Met Kamerlid Lilian Marijnissen gaat hij terug naar haar oude werkkamer en bezoekt hij de Handelingenkamer. En met journalist Jaïr Ferwerda blikt Splinter terug op Jaïrs tijd op het Binnenhof.

De zesde aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver is te zien op zaterdag 7 oktober om 20.40 uur bij AVROTROS op NPO 2.

De kunst van het Binnenhof

Na iedere uitzending van Ondertussen aan de Hofvijver is op NPO 2 Extra een nieuwe aflevering te zien van De kunst van het Binnenhof. In aflevering 6 neemt Splinter een kijkje bij het enorme kunstwerk van Rudi van de Wint in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Met conservator Lex van Tilborg van het Haags Historisch Museum bespreekt hij de grootschalige renovatieplannen uit de 19e en 20ste eeuw. Plannen die uiteindelijk nooit zijn uitgevoerd.

De kunst van het Binnenhof is op zaterdag 7 oktober direct na Ondertussen aan de Hofvijver te zien op NPO 2 Extra.

Terugkijken?

Alle afleveringen van Ondertussen aan de Hofvijver en De kunst van het Binnenhof terugkijken? Dat kan via NPO Start