Nieuwe plantenbakken begeleiden voetgangers in Lange Poten

Op maandag 8 mei 2023 worden in de Lange Poten bij de Hofplaats plantenbakken geplaatst. Vooruitlopend op de verplaatsing van de bouwschuttingen deze zomer begeleiden de plantenbakken voetgangers naar de overkant van de Hofweg, waar ze hun weg veilig kunnen vervolgen. Proces- en omgevingsmanager Bauke van der Goot van Heijmans vertelt meer over bouwlogistiek en veiligheid.

Twee afbeeldingen van de situatie Lange Poten bij de Hofplaats: links situatie mei-juni 2023 met plantenbakken die een veilige oversteek begeleiden, rechts de situatie juni -  september 2023 met verplaatste bouwschuttingen en poort naar de bouwplaats
Beeld: RVB/Heijmans
De twee situaties bij Lange Poten/Hofplaats deze zomer, met in donkergrijs het gebouw van de Tweede Kamer. Op afbeelding links in donkerbruin de plantenbakken die de toekomstige looproute alvast aangeven.

Bauke van der Goot: “Deze zomer starten we met het verplaatsen van de bouwschutting op de Hofplaats. De schutting staat nu nog achter de bomen op de Hofweg en wordt dan vóór de bomen gezet. Zo creëren we een veilige bouwplaats. De ruimte op de Hofplaats is nodig om materieel op te kunnen stellen voor de werkzaamheden op het Opperhof. En om later de nieuwe publieksentree op de Hofplaats te maken.”

Onderdeel van de werkzaamheden deze zomer is het maken van een toegangspoort op de Hofplaats. “De poort maakt veilig bouwverkeer mogelijk over de Lange Poten naar het Plein. De plaats van deze toegangspoort is afhankelijk van verschillende factoren. We houden rekening met de draaicirkels die deze vrachtwagens kunnen maken. De vrachtwagens moeten veilig kunnen inrijden. En we moeten rekening houden met de trambaan en de masten die er staan.”

De veiligheid van voetgangers en fietsers staat voorop. Bauke van der Goot: “Om de veiligheid te kunnen waarborgen worden alle transporten begeleid door verkeersregelaars. En we leiden voetgangers onbewust naar de overkant van de Hofweg. Vooruitlopend op de nieuwe bouwschuttingen worden op 8 mei plantenbakken in de Lange Poten geplaatst. Deze plantenbakken begeleiden voetgangers uit de Lange Poten bij het oversteken. Aan de overkant van de Hofweg kunnen ze hun route veilig vervolgen.”


Op de hoogte blijven van de planning en de werkzaamheden? Geef het aan op het contactformulier.