Hugo, Caroline en Martin bij Ondertussen aan de Hofvijver

Splinter Chabot volgt de ontwikkelingen op en rond het Binnenhof nog steeds op de voet. In de vijfde aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver passeren onder meer minister Hugo de Jonge, BBB-kamerlid Caroline van der Plas en Martin van de haringkraam de revue. De aflevering is te zien op zaterdag 27 mei om 22.08 uur bij AVROTROS op NPO 2 .

Splinter Chabot aan de Hofvijver
Beeld: Joy Hansson

Tegenvallers en tegenkrachten, we weten er bij het Rijksvastgoedbedrijf al het een en ander van. Splinter Chabot: “De afgelopen maanden hingen er donkere wolken boven de renovatie van het Binnenhof. Letterlijk en figuurlijk. Deze aflevering kijken we naar de tegenkrachten die een voorspoedige renovatie in de weg staan. En we luisteren naar de zorgen van betrokkenen. Hoe gaat het met de bewoners rondom het Binnenhof? Hoeveel last hebben de ondernemers op het Plein van de verbouwing? En hoe is het met Martin van de Haringkraam?”

Splinter loopt mee met Hugo de Jonge tijdens een persconferentie, laat Caroline van der Plas dromen van het Torentje en spreekt met omwonenden en ondernemers bij een bewonersbijeenkomst. Ook laat hij zien hoe onze in marmer gebeitelde Grondwet met uiterste zorgvuldigheid in stukken wordt gezaagd.

Lees ook de column van Splinter Chabot over de mysterieuze spanning op het Binnenhof.

Kijken?

De vijfde aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver is te zien op: 
zaterdag 27 mei om 22.08 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Terugkijken?

Oude afleveringen terugkijken kan op NPO Start

Kunst van het Binnenhof

Aansluitend op Ondertussen aan de Hofvijver is om 22.50 uur op NPO 2 extra de vijfde aflevering van Kunst van het Binnenhof te zien. Splinter Chabot praat onder meer met Tirzo Martha, de eerste kunstenaar van de Kunstparade Binnenhofrenovatie.