Voorhout Monumentaal trekt bezoekers naar omgeving Binnenhof

Kunstenaarsgenootschap Pulchri Studio organiseert deze zomer voor de tweede keer de beeldententoonstelling Voorhout Monumentaal. Van 3 juni tot en met 20 augustus 2023 zijn op het Lange Voorhout in Den Haag ruim twintig monumentale sculpturen te zien. De organisatie verwacht veel bezoekers te trekken naar de omgeving van het Binnenhof.

Het beeld 'Air' van Ronald A. Westerhuis op het Lange Voorhout bestaande uit gestapelde spiegelende bollen die doen denken aan luchtbellen
Beeld: Ronald A. Westerhuis / Pulchri Studio
Het beeld ‘Air’ van Ronald A. Westerhuis weerspiegelt Eschers ‘Hand met reflecterende wereldbol’

Op het schelpenpad van het Lange Voorhout toont Voorhout Monumentaal 2023 ruim twintig monumentale beeldhouwwerken en installaties van onder meer Theo Jansen, Joep van Lieshout en André Volten. Daarnaast zijn er aanvullende exposities in de Kloosterkerk en in het gebouw en de binnentuin bij Pulchri Studio.

De curatoren van Pulchri Studio staan bij hun keuze voor Voorhout Monumentaal 2023 stil bij het werk van M.C. Escher. Op 17 juni 2023 is het de 125ste geboortedag van de kunstenaar en graficus. De meetkundige patronen, onmogelijke constructies en oneindige werelden van Escher zijn te herkennen in veel van de geëxposeerde werken.

Omdat het Binnenhof tijdens de renovatie voor het publiek is afgesloten draagt het Programma Binnenhofrenovatie van het Rijksvastgoedbedrijf bij aan initiatieven die de omgeving levendig en aantrekkelijk houden. Het kunstwerk 'De Vooruitgeschoven Zitkuip' van kunstenaar Dré Wapenaar is na een bijdrage van Binnenhofrenovatie aan de tentoonstelling toegevoegd. Voorhout Monumentaal is afgelopen zaterdag 3 juni geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden, beschermvrouwe van Pulchri Studio.

Het kunstwerk 'de vooruitgeschoven zitkuip' van Dré Wapenaar bestaat uit een ronde zitplek voor meerdere personen overkapt met een tentdak
Beeld: Dré Wapenaar
'De Vooruitgeschoven Zitkuip' van kunstenaar Dré Wapenaar

Bekijk alle deelnemende kunstenaars op de website van Pulchri Studio