Minister de Jonge spreekt met ondernemers en bewoners over renovatie Binnenhof

Tijdens een werkbezoek maandag 26 februari sprak minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met bewoners en ondernemers uit de directe omgeving van het Binnenhof. Het gesprek ging over de impact van de bouwwerkzaamheden op de buurt.

Minister Hugo de Jonge praat bij de Burgerbar op het Plein met een ondernemer
Beeld: Ministerie BZK

Het bezoek startte met een wandeling langs het Plein en de Lange Poten, waar dit voorjaar een nieuwe bouwschutting rondom de bouwplaats wordt geplaatst. Daarna volgde een gesprek met ondernemers en omwonenden in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie aan de Plaats. Ook Saskia Bruines, wethouder Economische ontwikkeling van de gemeente Den Haag, was daar bij aanwezig.

Minister De Jonge wilde met zijn bezoek de impact van de renovatie op de buurt zien, en luisteren naar de zorgen en behoeften van de bewoners en ondernemers. Tijdens de wandeling kreeg de minister uit eerste hand een indruk van de werkzaamheden, de veiligheidsmaatregelen tijdens de bouw en de veranderingen die de werkzaamheden met zich meebrengen voor de buurt.

Zorgen én ideeën

In het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie kwamen diverse onderwerpen aan bod. Samen met Saskia Bruines luisterde Hugo de Jonge naar de zorgen en ideeën uit de buurt over de hinder door de bouwwerkzaamheden, de samenwerking tussen gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf, het op peil houden van de bezoekersaantallen in de stad en de impact van de renovatie op het winkelgebied en de horeca.

De minister benadrukte het belang van een open gesprek en samenwerking tussen alle partijen. Hij verzekerde de aanwezigen dat zowel de leefbaarheid van hun omgeving als de mogelijkheid om goed te kunnen ondernemen behouden moeten blijven. En dat het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente en hijzelf zich hiervoor blijven inzetten.

Minister Hugo de Jonge loopt samen met ondernemers en omwonenden over de Plaats naar het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie. Op de achtergrond de Hofvijver en het Binnenhof
Beeld: Ministerie BZK
Minister De Jonge (midden) loopt met bewoners en ondernemers over de Plaats
Minister Hugo de Jonge en wethouder Saskia Bruines praten in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie met bewoners en ondernemers uit de buurt
Beeld: Ministerie BZK
Wethouder Saskia Bruines en Hugo de Jonge samen met bewoners en ondernemers in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie