Eerste Kamer bezoekt Binnenhof

Dinsdagochtend 12 maart kregen Eerste Kamerleden en fractiemedewerkers een rondleiding door het Eerste Kamercomplex op het Binnenhof. Het bezoek bood ze de kans de voortgang van de renovatie van dichtbij te bekijken.

Kamerleden en fractiemedewerkers luisteren naar uitleg over de renovatie
Beeld: RVB / Bart Maat

De route over de bouwplaats was speciaal voor het bezoek van de Eerste Kamerleden en fractiemedewerkers veilig ingericht. De rondleiding leidde de bezoekers onder andere door de Noenzaal, de Hall, de plenaire zaal en het Mary Stuartkabinet. Aannemers, architecten, archeologen en bouwkundigen gaven de bezoekers gedetailleerde informatie over de nieuwe ontwerpen, de rijke geschiedenis van het gebouw en de verschillende werkzaamheden die nu in de gebouwen plaatsvinden.

Er was tijdens de rondleiding ook aandacht voor de verschillende onderzoeken die sinds de verhuizing van de Eerste Kamer naar de tijdelijke huisvesting zijn uitgevoerd. Zoals het onderzoek naar asbest en naar de lekkage van de kelders die grenzen aan de Hofvijver.

Toegankelijkheid

Het Eerste Kamercomplex belooft na de renovatie niet alleen een moderne werkplek te worden, de Kamerleden en fractiemedewerkers kregen ook inzicht in de functionele ingrepen in de gebouwen. De integrale toegankelijkheid van het deels 800 jaar oude complex wordt tijdens de renovatie sterk verbeterd. Met een nieuwe publieksentree en publieksroute is de Eerste Kamer straks klaar voor 175.000 bezoekers per jaar.

.

 • Kamerleden en fractiemedewerkers tijdens hun bezoek aan de Eerste Kamergebouwen
  Beeld: RVB / Bart Maat

  Eerste Kamerleden en fractiemedewerkers tijdens hun bezoek aan het Binnenhof

 • Beeld: RVB / Bart Maat

  Eerste Kamerleden en fractiemedewerkers tijdens hun bezoek aan het Binnenhof

 • Beeld: RVB / Bart Maat

  Eerste Kamerleden en fractiemedewerkers tijdens hun bezoek aan het Binnenhof

 • Beeld: RVB / Bart Maat

  Eerste Kamerleden en fractiemedewerkers tijdens hun bezoek aan het Binnenhof

 • Beeld: RVB / Bart Maat

  Eerste Kamerleden en fractiemedewerkers tijdens hun bezoek aan het Binnenhof

Meer weten?

Natuurlijk informeren we niet alleen de leden en medewerkers van de Eerste Kamer. We laten ook graag andere geïnteresseerden meer zien van de renovatie. Geïnteresseerd? Kom dan naar de informatiemarkt op 15 april.