Zaterdag 22 juni: FANFARE op de Lange Vijverberg

Wat gebeurt er als twaalf fanfaremuzikanten en twaalf koorzangers zonder enige oefening of aanwijzing muziek gaan spelen? FANFARE is de tweede editie  van de Kunstparade Binnenhofrenovatie. Een performance opgevoerd door muzikanten en zangers uit fanfareverenigingen en amateurkoren uit de twaalf provincies van Nederland. De opvoering is zaterdag 22 juni op het schelpenpad van de Lange Vijverberg in Den Haag.

Roodblauwe banner met tekst: "Renovatie Binnenhof Kunstparade - Op uitnodiging van de Tweede Kamer - Aukje Dekker"

FANFARE is een nieuw werk van kunstenaar Aukje Dekker, op uitnodiging van de Tweede Kamer. In het werk van Dekker staat de kunst van het proberen centraal. Voor haar schuilt er schoonheid in de onhandigheid, want daar tonen we ons kwetsbaar. FANFARE gaat om de verbinding zoeken in muziek en zang, weten wanneer initiatief te nemen en wanneer juist mee te gaan in de aanzet van een ander.

Rode driehoek met tekst: "Lange Vijverberg, Den Haag 22 juni 16:00-18:00"

Programma zaterdag 22 juni

Iedereen kan meelopen met FANFARE vanaf Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag. De route loopt via de Kneuterdijk naar het schelpenpad op de Lange Vijverberg.

  • 16:00 uur: vertrek vanaf Pulchri Studio
  • 16:15 uur: aankomst Schelpenpad
  • 16:30 uur: de eerste noot
  • 17:30 uur: de laatste noot
  • Tot 18:00 uur: applaus

Kunstparade Binnenhofrenovatie editie02

FANFARE is editie02 van de Kunstparade Binnenhofrenovatie, een publiek programma in het kader van de percentageregeling kunst bij Rijksgebouwen. Verschillende kunstenaars ontvangen tijdens de renovatie van het Binnenhof een opdracht om nieuw werk te maken op uitnodiging van het atelier Rijksbouwmeester, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer, Raad van State, het ministerie van Algemene Zaken en de gemeente Den Haag.

De kunstcommissie van de Tweede Kamer heeft deze editie02 het thema verbinden en overbruggen gegeven. Het thema heeft connecties met de functie van de Tweede Kamer: men verbindt de verschillende visies uit de samenleving en probeert tot een overeenstemming te komen door over de eigen schaduw heen te stappen.

Blauwe banner met tekst 'FANFARE'