Uitzichtpunt Binnenhof

Genieten van een fenomenaal uitzicht over het Binnenhof en de skyline van Den Haag? Het Uitzichtpunt Binnenhof biedt een unieke kijk op 800 jaar historisch erfgoed. Het uitzichtpunt is zeven dagen per week open. Gratis!

Bovenste verdiepingen van Uitzichtpunt Binnenhof met de gele trappen tegen een blauwe lucht waarin meeuwen rondcirkelen
Beeld: RVB / Bart Maat

Op het bovenste platform geniet u op 28 meter hoogte van een 360-graden uitzicht. Een panorama dat zich uitstrekt van het Binnenhof tot de moderne stadsontwikkelingen. Een ideale plek voor het maken van foto’s.

Informatieborden op de bordessen geven meer informatie over de historie van het Binnenhof en omgeving. Op het dak van de bouwkeet op de Hofvijver naast het uitzichtpunt ligt een bijzonder duinlandschap een verrassend stukje natuur in de Haagse Binnenstad.

Openingstijden

Het uitzichtpunt is dagelijks geopend van 9.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. Er is geen ticket of reservering nodig.

Alleen bij extreem weer (zoals storm en onweer) is het uitzichtpunt gesloten.

Entree

U gaat het uitzichtpunt op door een draaihek. Er kunnen maximaal 60 personen tegelijk op het uitzichtpunt. Boven de entree staat hoeveel bezoekers er nog bij kunnen.

Zijn er al 60 mensen op het uitzichtpunt? Dan moet u wachten tot er weer plaats is.

Toegankelijkheid

Het uitzichtpunt heeft helaas geen lift. Mensen met een fysieke beperking zijn van harte welkom in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie op Plaats 22, nog geen 200 meter van het uitzichtpunt.

Route

Het Uitzichtpunt Binnenhof is te vinden op het Buitenhof in Den Haag, op de plek van het ruiterstandbeeld van Willem II.
Bekijk de locatie op Google Maps

Openbaar vervoer
Tram 1 (halte Kneuterdijk) en trams 15 en 17 (halte Buitenhof) stoppen vlak bij het uitzichtpunt. Vanaf station Den Haag CS loopt u in ongeveer een kwartier naar het Buitenhof.

Parkeren
Rondom het Binnenhof zijn verschillende parkeergarages op 10 minuten lopen van het uitzichtpunt.
Bekijk het overzicht van de dichtstbijzijnde parkeergarages

.

Veelgestelde vragen

Contact

Heeft u nog andere vragen of opmerkingen over het uitzichtpunt? Mail dan naar postbus.rvb.binnenhofrenovatie@rijksoverheid.nl.

De bovenste gele trappen van het uitzichtpunt tegen een blauwgrijze lucht
Beeld: RVB / Bart Maat