Uitzichtpunt Binnenhof vanaf 11 juli open voor publiek

Vanaf donderdag 11 juli kan iedereen op 28 meter hoogte genieten van een panoramisch uitzicht over het Binnenhof en de skyline van Den Haag. Dan opent het nieuwe Uitzichtpunt Binnenhof. Met het uitzichtpunt blijft het Binnenhof ook tijdens de grootschalige renovatie een belangrijke trekpleister voor bewoners en bezoekers.

De bovenste gele trappen van het uitzichtpunt tegen een blauwgrijze lucht
Beeld: RVB / Bart Maat

De opvallende nieuwe blikvanger aan het Buitenhof biedt toeristen, Hagenaars en Hagenezen een unieke ervaring. Bezoekers kunnen bovenop het platform genieten van een 360-graden uitzicht, een panorama dat zich uitstrekt van de 800 jaar oude architectuur van het Binnenhof tot de moderne stadsontwikkelingen.

Informatieborden op het uitzichtpunt beschrijven de bekende skyline van Den Haag. En geven meer informatie over het historische Binnenhof en omgeving. Op het dak van de bouwkeet op de Hofvijver ligt een bijzonder duinlandschap, een verrassend stukje natuur dat alleen zichtbaar is vanaf het uitzichtpunt.

De terugkeer van de haringkraam

Een week voor de opening van het uitzichtpunt keert ook de iconische haringkraam weer terug op z’n vertrouwde plek bij de Stadhouderspoort. Tijdens de bouw van het uitzichtpunt had de haringkraam een tijdelijk verkooppunt aan de overkant van de weg.

Klanten kunnen tijdens het haringhappen de voortgang van de renovatie volgen door drie grote ramen in de bouwschutting tegenover de kraam. Spiegelplaten op de schutting zorgen voor een ruimtelijk effect. De eigenaar van de haringkraam heeft meegedacht over het uiterlijk van de bouwschutting.

Circulair

Ingenieursbureau Arcadis ontwierp het stalen uitzichtpunt in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. De constructie is geheel demontabel en recyclebaar. Nadat bezoekers het Binnenhof tijdens de renovatie van bovenaf hebben bewonderd kan het ergens anders een nieuw hoogtepunt vormen.

Gratis

Het uitzichtpunt is dagelijks geopend van 9.00-17.00 uur. Gratis! Het uitzichtpunt heeft helaas geen lift. Mensen met een fysieke beperking zijn van harte welkom in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie op Plaats 22, nog geen 200 meter van het uitzichtpunt.