Route over Binnenhof afgesloten

Vanaf maandag 21 maart is geen doorgaand verkeer voor fietsers en voetgangers meer mogelijk op het Binnenhof in Den Haag. Het Binnenhof wordt dan voor een groot deel een bouwplaats en wordt daarom afgesloten. Dit betekent dat verkeer wordt omgeleid.

Beeld: Shirley Copijn
Gaashekken met verbodsbord op het Plein bij de ingang van de Tweede Kamer

Omleidingsborden

Fietsers volgen de omleidingsborden via de Hofvijver. Voetgangers kunnen zowel via de Hofvijver als via de Lange Poten om het Binnenhof heen lopen. Voor de veiligheid van alle weggebruikers adviseren we voetgangers gebruik te maken van de stoep aan Buitenhof- en Hofwegzijde.

Beeld: Rijksvastgoedbedrijf
Plattegrond Binnenhof met omleiding voor voetgangers en fietsers na 21 maart 2022

Voorbereiding

Voorafgaand wordt voorbereidend werk uitgevoerd aan de zijde van de Stadhouderspoort bij de haringkraam. Maar ook aan de andere zijde bij de Mauritspoort achter de Ridderzaal en tussen de Ridderzaal en het Eerste Kamergebouw. Denk hierbij aan afleveren van hekken, betonnen blokken voor de hekken. Ook wordt een toegangspoort voor personeel geplaatst en een zogenoemde portiersloge voor controle van werklieden en bouwplaatsbezoekers neergezet.

Veiligheid

Al enige tijd wordt om het Binnenhof heen voorbereidend werk gedaan voor de renovatie. Zo is aan de zijde van het Plein een bouwschutting geplaatst. De schutting is voorzien van een kleurrijke en informatieve bekleding met beelden en teksten over het Binnenhof door de eeuwen heen. Ook langs de Hofplaats en het Buitenhof komt binnenkort zo’n schutting te staan. Op termijn - als gewerkt wordt aan de panden aan de Lange Poten - zal ook daar een bouwschutting geplaatst worden. Bij overige of tijdelijke werkzaamheden worden gaashekken neergezet. Dit is voor de veiligheid van passanten en werklieden.

Beeld: Shirley Copijn
Versierd bouwhek op het Plein bij de Tweede Kamer en het Mauritshuis