Veel reacties en nieuwe inzichten op informatiemarkt in Amare

Op maandag 7 november organiseerde het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een informatiebijeenkomst over de stand van zaken rond de Binnenhofrenovatie. Naast projectleiders en experts van het RVB waren er ook vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag, de betrokken aannemers en de archeologische dienst aanwezig.

Uitleg bij stand op informatiemarkt Binnenhofrenovatie op 7 november 2022 in Amare
Beeld: Tineke Dijkstra

De foyer in Amare bood ruimte aan verschillende informatiepunten waar belangstellenden met hun vragen terecht konden. Ook zijn tijdens de avond drie presentaties gegeven: over archeologie, over de bouwschuttingen en een algemene presentatie over de stand van zaken. De vertegenwoordigers van het RVB, de aannemers en de gemeente gingen in gesprek met belangstellenden om vragen te beantwoorden en nieuwe ideeën op te doen.

Aankleding en plaatsing bouwschuttingen

Tijdens de presentatie over de bouwschutting werden belangstellenden geïnformeerd over de plannen voor schuttingen op het Plein en in de Lange Poten. Om alle werkzaamheden op de bouwplaats veilig en volgens wettelijk verplichte regels uit te voeren wordt de bouwplaats afgezet met schuttingen. In de Lange Poten betekent dit dat bouwschuttingen op 8 meter afstand van de gevel van de gebouwen van de Tweede Kamer komen te staan. De bouwschuttingen op het Plein zullen gaan verschuiven ten opzichte van waar ze nu staan, omdat er daar meer ruimte nodig is voor de bouwketen.

De werkzaamheden hebben grote impact op omwonenden en ondernemers. Een belangrijk uitgangspunt is daarom dat de schuttingen en bouwketen pas worden geplaatst als het écht nodig is. En ook weer weg worden gehaald zo gauw dat kan. De presentatie zorgde voor veel reacties van zowel ondernemers als bewoners.

Een prettig geroezemoes

Bezoekers konden bij de verschillende informatiepunten terecht en spraken over het ontwerp van de nieuwe publieksentree, over archeologische vondsten, maar ook over het uitzichtpunt en het park op de bouwketen in de Hofvijver. Ook het aangekondigde informatiecentrum aan de Plaats en de stand van de gemeente konden rekenen op aanloop en nieuwsgierige bezoekers. Lokale belangstellenden, vakinhoudelijke betrokkenen en collega’s van de aanwezig diensten zorgden voor een prettig geroezemoes in de foyer van Amare.

Op de hoogte blijven?

Het Rijksvastgoedbedrijf organiseert twee keer per jaar een informatiemarkt. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de renovatie? Houd deze website in de gaten of meld u aan voor de nieuwsbrief.