Eerste sporen galerijvloer aangetroffen bij onderzoek grafkelder Hofkapel

Op 10 juli is het archeologisch onderzoek van start gegaan naar de grafkelder onder de voormalige Hofkapel. Het onderzoek, dat in totaal 2 maanden duurt, vindt zowel binnen in de kelders van de Eerste Kamer plaats als buiten, ongeveer 40 m2 op het Opperhof bij de Eerste Kamer tegen het ministerie van Algemene Zaken aan. 

Bekijk de eerste beelden van het onderzoek.

(Beeldtitel: Binnenhof Renovatie. Onderzoek grafkelder Hofkapel. Beeldtekst: Het archeologisch onderzoek is op 10 juli van start gegaan naar de grafkelder onder de voormalige Hofkapel.)

OPGEWEKTE MUZIEK TOT HET EIND VAN DE VIDEO

(Buiten is begonnen met het 60 cm grond afgraven, met o.a. een elektrische machine. Hierbij zijn de eerste sporen van een galerijvloer aangetroffen. Ook zijn er twee boven op elkaar liggende skeletten aangetroffen, maar daar wordt nog meer onderzoek naar gedaan.)

(Op binnenhofrenovatie.nl komen er regelmatig updates van het onderzoek. Versnelde beelden van het afgraven van de grond met de elektrische machine.)

(Beeldtekst: Binnenhof Renovatie. Onderzoek grafkelder Hofkapel. binnenhofrenovatie.nl.)

Buiten is er inmiddels begonnen met het afgraven van 60 cm grond met onder andere een elektrische machine. Hierbij zijn de eerste sporen van een galerijvloer aangetroffen. Dat is waarschijnlijk de vloer waarop de echte vloer van de Hofkapel ooit gelegen heeft. Ook zijn er twee boven op elkaar liggende skeletten aangetroffen, maar daar wordt nog meer onderzoek naar gedaan alvorens deze archeologische vondst goed geduid kan worden. Op deze website komen er regelmatig updates van het onderzoek.  

Grafkelder Hofkapel
Beeld: RVB