Volg het archeologisch onderzoek onder de Hofkapel | Binnenhof Renovatie-update nr. 5 - juli 2023

Eeuwenoude grafkelders, grote getallen, nieuwe records en andere hoogtepunten... U leest het allemaal in deze Renovatie Update nummer 5.

Van dag tot dag spannend: volg het archeologisch onderzoek onder de Hofkapel

“Het zal van dag tot dag spannend zijn wat we vinden.” Het archeologisch onderzoek naar de eeuwenoude grafkelder onder de Hofkapel gaat volgende week van start!

Het onderzoek is de komende twee maanden te volgen via regelmatige updates op binnenhofrenovatie.nl. Zelf een kijkje nemen? Dat kan bij de aangepaste bouwschutting bij het ministerie van Algemene Zaken.

Archeologisch onderzoek naar grafkelder Hofkapel gaat van start

Schilderij van C.J. Behr - de Hofkapel anno 1848

BIM en de 2,5 miljoen eigenschappen van het Binnenhof

BIM en het Binnenhof; een zaak van grote getallen en nieuwe begrippen. BIM-regisseur Lennart Gerritsen vertelt meer over de baanbrekende toepassing van Building Information Modeling bij de renovatie.

3D-doorsnede over het Binnenhof met links de Raad van State en rechts de Ridderzaal

Janneke Bierman over toegankelijkheid

Bijna elke muur van de Eerste Kamergebouwen is monumentaal. Hoe maak je zo'n eeuwenoud rijksmonument toegankelijk voor mensen met een beperking? Architect Janneke Bierman van bureau BiermanHenket vertelt over ellebogenwerk en stemmingslicht. “Het is steeds weer zoeken naar balans.”

Inkijkdoorsnede over de Eerste Kamer
Beeld: RVB / BiermanHenket

Dag van de Bouw / Architectuur groot succes

Ruim 3900 mensen passeerden zaterdag 17 juni de Stadhouderspoort voor een unieke rondgang door de iconische gangen, kamers en zalen van het Binnenhof. Op de Dag van de Bouw / Dag van de Architectuur ging het Binnenhof voor één dag weer open. Het leidde tot een recordaantal bezoekers en veel enthousiaste reacties.

Ook het Binnenhof bezoeken? Of nóg een keer? Onder voorbehoud is het Binnenhof weer te bezoeken op zaterdag 9 september op de Open Monumentendag!

Recordaantal bezoekers op het Binnenhof

Bezoekers van de Dag van de Bouw / Dag van de Architectuur op het Binnenhof 17 mei 2023
Beeld: RVB / Bart Maat

Ruim 200 bezoekers op informatiemarkt in Amare

De imposante roltrappen van cultuurcentrum Amare brachten maandag 15 mei ruim 200 belangstellenden naar de foyer op tweede verdieping. Daar konden bezoekers onder meer even voelen aan het nieuwe tapijt van de Tweede Kamer, een kijkje nemen in het virtueel museum archeologie en drie presentaties bijwonen.

Van houten lambrisering tot virtueel museum op informatiemarkt Amare

Overzicht van de informatiemarkt in Amare op 17 mei 2023
Beeld: RVB / Tineke Dijkstra

Zegt het voort!

Kent u iemand die de komende open dagen en informatiemarkten absoluut niet wil missen? Of de Binnenhofrenovatie gewoon heel interessant vindt? Stuur deze Renovatie-update door! Dan hebben ze ook direct de link naar de aanmeldpagina.