Ontwerpbeschikking Wet natuurbescherming gepubliceerd

Dinsdag 3 oktober heeft de Afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu van de Omgevingsdienst Haaglanden de ontwerpbeschikking Wet natuurbescherming gepubliceerd. Hierin staat het voornemen om de natuurvergunning voor de renovatie van het Binnenhof te verlenen.

Elektrische vrachtwagen op  het Buitenhof bij de haringkraam
Beeld: RVB
Naast de werkzaamheden op het Binnenhof zelf vindt ook al het bouwverkeer van en naar de locatie op dit moment emissievrij plaats

Op het Binnenhof zijn inmiddels op verschillende plekken voorbereidende werkzaamheden voor de uitvoeringsfase van de renovatie gestart. Voorlopig zijn dit alleen nog werkzaamheden die emissievrij kunnen worden uitgevoerd. Ook na het verkrijgen van de natuurvergunning blijven het Rijksvastgoedbedrijf en de aannemers ernaar streven om de werkzaamheden zo veel mogelijk met elektrisch materieel uit te voeren. Het verlenen van de vergunning geeft de mogelijkheid om werkzaamheden waarbij stikstofuitstoot onvermijdelijk is ook uit te voeren.

De ontwerpbeschikking en de relevante documenten liggen vanaf 4 oktober 2023 tot en met 14 november 2023 ter inzage. De ontwerpbeschikking is gepubliceerd op Overheid.nl.