Geheime achterkamertjes en eeuwenoude kloostermoppen | Binnenhof Renovatie-update nr 3

In deze derde Binnenhof Renovatie-update: Geheime achterkamertjes en eeuwenoude kloostermoppen. Wat doet een veiligheidsregisseur? Wat houdt onze omgevingsmanagers en projectleiders bezig? En hoe krijg ik antwoord op vragen over stikstof en asbest?

Nieuwe aflevering 'Ondertussen aan de Hofvijver'

In 'Ondertussen aan de Hofvijver' volgt Splinter Chabot de komende jaren de renovatie van het Binnenhof. Met de bouwhelm op opent hij deuren die zelfs voor de vaste bewoners van het Binnenhof jarenlang gesloten blijven. Ondertussen is Ondertussen aan de Hofvijver alweer toe aan de vierde aflevering. Splinter verdiept zich aanstaande zondag in geheime achterkamertjes, verborgen symboliek en blootgelegde archeologische vondsten.

Kijken?
Aflevering 4: zondag 29 januari 19.25 uur NPO 2

Alle afleveringen terugkijken?
Dat kan op NPO Start

Ondertussen aan de Hofvijver iedere zondag op NPO2

Afbeelding Splinter Chabot bij de Hofvijver
Beeld: Joy Hansson

Kademuren, kloostermoppen en ijsselstenen

Bij de Binnenhofrenovatie zijn in de Volle Raadzaal van de Raad van State een kademuur uit de13e of 14e eeuw en een kelder uit de 16e of 17e eeuw aangetroffen. Archeoloog Andjelko Pavlovic vertelt over kloostermoppen en ijsselstenen.

Kademuur en kelder aangetroffen in Volle Raadzaal Raad van State

Afbeelding: kelder onder Volle Raadzaal van de Raad van State met rechts de ontdekte kademuur
Beeld: RVB/ Tineke Dijkstra

Leefbaarheid en bereikbaarheid optimaal houden

Van het organiseren van informatiebijeenkomsten tot de plaatsing van een bouwschutting. Onderwerpen waar omgevingsmanager Eveline Braam zich mee bezighoudt. 'Ik wil me vol inzetten om te zorgen dat de situatie rondom het Binnenhof de komende jaren zo optimaal mogelijk is qua leefbaarheid en bereikbaarheid.'

Weinig ontsnapt aan het oog van Eveline Braam

Afbeelding omgevingsmanager Eveline Braam
Beeld: RVB / Fero Studio

Uitkijken naar een nieuwe Tweede Kamer

Projectleider Thijs Paardekooper werkt sinds oktober 2018 voor het programma Binnenhofrenovatie voor het complex van de Tweede Kamer. We nemen samen met Thijs een kijkje boven systeemplafonds, onder vloeren en achter lambriseringen. En kijken vooral vooruit naar de nieuwe publieksentree.

Aan de slag met de Tweede Kamergebouwen, projectleider aan het woord

Afbeelding: projectleider Thijs Paardekooper
Beeld: RVB

Over stikstof, asbest, archeologie en andere vragen...

Hoe staat het nu met stikstof? En met asbest? Wat doen we met alle archeologische vondsten? Antwoord op deze en andere vragen vindt u bij de Meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Gebruik dan het formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Meestgestelde vragen

Afbeelding: een toerist fotografeert het Mauritshuis bij de Hofvijver
Beeld: RVB / Jurjen Drenth

Zegt het voort!

Kent u mensen die deze nieuwsbrief over de Binnenhofrenovatie misschien ook interessant vinden? Stuur deze Renovatie-update dan door, samen met de aanmeldpagina voor het e-mailabonnement.

Op de hoogte blijven?

Zelf het laatste nieuws volgen over de renovatie doet u natuurlijk op binnenhofrenovatie.nl