Het Informatiecentrum is open! | Binnenhofrenovatie Nieuwsbrief

Een nieuw Informatiecentrum. Een nieuwe aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver. Nieuwe ontdekkingen in een oud trappenhuis. En in een nóg oudere grafkelder. Dit en meer in deze zevende editie van de Binnenhofrenovatie Nieuwsbrief.

Informatiecentrum feestelijk geopend

Op een ietwat regenachtige, maar toch mooie dag is het nieuwe Informatiecentrum Binnenhof Renovatie feestelijk geopend. Vrijdag 10 november trokken Yvonne van der Brugge-Wolring, directeur-generaal van het Rijksvastgoedbedrijf, en wethouder Saskia Bruines de grote strik bij de voordeur los.
Kersttip: het Informatiecentrum op Plaats 22 in Den Haag is iedere week van woensdag t/m zondag geopend, dus ook tijdens de kerstvakantie!

Informatiecentrum Binnenhof Renovatie feestelijk geopend

Yvonne van der Brugge-Wolring en Saskia Bruines trekken een grote strik los bij de voordeur van het nieuwe informatiecentrum
Beeld: RVB / Bart Maat

Ondertussen aan de Hofvijver: zondag 24 december 20.45u NPO 2

Kerstavond zendt AVROTROS de zevende aflevering uit van Ondertussen aan de Hofvijver. In deze aflevering onder meer architect Pi de Bruijn die vertelt hoe de tijdgeest van invloed is op het ontwerp van een gebouw.
Aansluitend is De kunst van het Binnenhof te zien op NPO 2 Extra. In deze aflevering kunstenaar Berndnaut Smilde over zijn iconische binnenwolk in de Handelingenkamer.

Ondertussen aan de Hofvijver: zondag 24 december 20.35u NPO 2

Splinter Chabot en Pi de Bruijn in de ontmantelde plenaire zaal van de Tweede Kamer
Beeld: RVB

Terug naar het oude trappenhuis

Ook te zien in aflevering 7 van Ondertussen aan de Hofvijver: bijzondere ontdekkingen in het trappenhuis van het voormalig ministerie van Justitie. Onder de felblauwe gewelven en okergele ribben stuitten drie experts op cartouches en turquoise motiefjes. ‘Hartkloppingen!’

Terug naar het oude trappenhuis

Judith Bohan aan het werk bij het cartouche met het woord 'kracht'
Beeld: RVB

Verslag informatiemarkt in Amare

De rimpeling in het dak van de nieuwe publieksentree Tweede Kamer. De gracht die terugkomt bij de Raad van State. De nieuwe (of eigenlijk oude) plek van de Binnenhoffontein. Het waren enkele onderwerpen waarover de tweehonderd bezoekers tijdens de informatiemarkt in Amare uitgebreid geïnformeerd werden.

Tweehonderd bezoekers op informatiemarkt in Amare

Het informatiepunt over de buitenruimte in Amare
Beeld: RVB / Tineke Dijkstra

Zegt het voort!

Heeft u vrienden, familie of kennissen die ook geïnteresseerd zijn in alles rondom de renovatie van het Binnenhof? Stuur deze Binnenhofrenovatie Nieuwsbrief dan door! Of wijs ze de digitale weg naar onze aanmeldpagina.