De diepte en de hoogte... | Binnenhofrenovatie Nieuwsbrief

In deze tiende editie van de Binnenhofrenovatie Nieuwsbrief gaan we de diepte in met duikers en archeologen, en de hoogte in met het nieuwe uitzichtpunt.

Opvallende vondsten op de Hofplaats

Een 16e-eeuwse voorloper van de wattenstaaf, een ‘majolica’ bord, een potje van Italiaanse ‘faience’. En een kan en bekertje van steengoed uit de late 14e eeuw plus de bakstenen funderingen van een brug over een lang geleden gedempte zijgracht. Deze leerzame vondsten kwamen naar boven bij het archeologisch onderzoek langs de gevel van de historische Tweede Kamergebouwen op de Hofplaats.

16e-eeuwse brug en Italiaans aardewerk ontdekt op de Hofplaats

Links een majolica bord met schildering van een paard en rechts een scherf van een (apotheker)potje van Italiaanse faience met tekening van een vogel
Beeld: RVB / Tineke Dijkstra

Duikers in de Hofvijver

Ze doken opeens op (en onder) in het bekende panorama van het Binnenhof aan de Hofvijver: duikers. Uitgerust met een helm met camera deden ze onderzoek naar de lekkages in de gevel van het Binnenhof aan de Hofvijver. Is het lek nu boven?

Duikers op onderzoek in de Hofvijver

Twee medewerkers helpen een duiker in het pak bij de Hofvijver
Beeld: RVB / Tineke Dijkstra

Het uitzichtpunt gaat de lucht in!

Het wordt even klimmen, maar vanaf begin juli heb je op 28 meter een unieke kijk op het Binnenhof en het centrum van Den Haag. De bouw van het Uitzichtpunt Binnenhof is inmiddels in volle gang. Bekijk de animatie hoe het herbruikbare uitzichtpunt wordt opgebouwd.

Het uitzichtpunt gaat de lucht in!

Impressie van de spiegelende bouwkeet en uitzichtpunt gezien vanaf de Lange Vijverberg
Beeld: RVB / Ben Boon / 3dhdscan / Azad Balabanian / Taylor

Volg ons op Instagram

Op zoek naar mooie beelden van de renovatie en het allerlaatste nieuws? Volg ons dan op Instagram. Vinden we leuk!