Helemaal op de hoogte | Binnenhofrenovatie Nieuwsbrief

We gaan het dak op met leien-kenner Klaas Schoots. En naar nóg grotere hoogtes met Splinter Chabot. Drukte op de Dag van de Bouw. En een druk programma op zaterdag 22 juni aanstaande… Dit en meer in deze elfde editie van de Binnenhofrenovatie Nieuwsbrief.

Ruim 5000 enthousiaste bezoekers op de Dag van de Bouw

De poorten van het Binnenhof gingen weer even open op vrijdag en zaterdag 7 en 8 juni. Ruim 5000 bezoekers passeerden de Stadhouderspoort voor een rondgang door de Eerste en Tweede Kamer. ‘Wat een gigantische klus’, het was opnieuw een veelgehoorde opmerking uit de monden van de enthousiaste bezoekers.

Ruim 5000 enthousiaste bezoekers op de Dag van de Bouw

Twee jonge bezoekers in de plenaire zaal Tweede Kamer tijdens Dag van de Bouw 2024
Beeld: RVB / Bart Maat

Het dak op met leien-kenner Klaas Schoots

Na een klein tikje met zijn leihamer hoort Klaas Schoots of een lei van goede of slechte kwaliteit is. Als “jongen van de ambachtsschool” heeft hij 60 jaar ervaring in het restauratie-vak, met leien als specialisatie. Op het dak van de Eerste Kamer deelt hij zijn passie voor het ambacht.

Het dak op met leien-kenner Klaas Schoots

Leien-kenner Klaas Schoots met leihamer en lei op het dak van het Eerste Kamergebouw

FANFARE - En wat er dan gebeurt...

Twaalf fanfaremuzikanten. Twaalf koorzangers. Uit onze twaalf provincies. Geen oefening. Geen aanwijzingen. Wat er dan gebeurt zal u verbazen! (En ons waarschijnlijk ook.) FANFARE is de tweede editie van de Kunstparade Binnenhofrenovatie. Een nieuw werk van kunstenaar Aukje Dekker op uitnodiging van de Tweede Kamer. Kom zaterdagmiddag 22 juni van 16:00-18:00 uur kijken (en luisteren!?!) op de Lange Vijverberg aan de Hofvijver.

Zaterdag 22 juni: FANFARE op de Lange Vijverberg

Blauwe banner met de tekst 'FANFARE'

Volg ons op Instagram

Op zoek naar mooie beelden van de renovatie en het allerlaatste nieuws? Volg ons dan op Instagram. Vinden we leuk!